Kilis ile Gaziantep arasında 50 milyon metrekarelik devasa bir alanda yapımı süren Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi (OSB), altyapı çalışmalarında sona yaklaşıyor. OSB Müdürü Abdulkadir Tanrıaşkı, projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 200 bin kişiye iş imkânı sunulacağını açıkladı.
Kilis’in Polateli ilçesi sınırlarında yer alan ve 2023 yılında temeli atılan OSB, hem üretim kapasitesi hem de istihdam potansiyeli ile bölgenin en büyük sanayi yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Kilis ve Gaziantep’in sanayi gücüne önemli katkı sunması beklenen OSB, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunan 6. teşvik bölgesi statüsünde yer alıyor.
Altyapı Bu Yıl Tamamlanacak
OSB Müdürü Abdulkadir Tanrıaşkı, bölgenin Gaziantep ve Kilis’e yalnızca 20 kilometre mesafede olduğunu belirterek, çalışmalarda önemli ilerleme kaydedildiğini söyledi. “Bu yıl içinde altyapı çalışmalarını bitiriyoruz. Elektrik dağıtımını zaten OSB olarak biz üstlendik ve herhangi bir enerji kısıtımız yok. Doğalgaz şebeke hattı da hızla ilerliyor ve yıl bitmeden tamamlanacak. Doğalgazın dağıtımı da yine OSB yönetimimiz tarafından yapılacak,” ifadelerini kullandı.
Tanrıaşkı, İskenderun Limanı’na erişimin, Amanos Tüneli Projesi’nin tamamlanmasıyla 87 kilometreye düşeceğini vurguladı. Bu sayede OSB’nin lojistik açısından büyük avantaj kazanacağını belirten Tanrıaşkı, “İskenderun Limanı’na en yakın OSB konumuna geliyoruz. Bu, ihracatçılar için büyük bir fırsat. Ayrıca 6. bölge teşviklerinden yararlanıyoruz. Bunun yanında, Öncüpınar Gümrük Kapısı’na en yakın OSB olmamız da Suriye’ye yönelik ticarette yatırımcıya ciddi bir avantaj sağlayacak,” diye konuştu.
Yeşil OSB Vizyonuyla Kuruluyor
Çevre dostu bir sanayi bölgesi oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Tanrıaşkı, “Başından beri sürdürülebilir ve çevreci bir OSB tasarlıyoruz. Tüm sanayi parselleri güneş enerjisi sistemlerine uygun olacak. Yağmur suyu toplama sistemleri ve ileri biyolojik arıtma tesisi ile çevreye minimum etkiyi hedefliyoruz. Arıtılan sular tekrar kullanılacak şekilde sisteme kazandırılacak,” dedi.
İlk etapta 30 bin kişiye iş imkânı sağlamayı planladıklarını belirten Tanrıaşkı, ilerleyen süreçte açılacak iki yeni etapla toplam 50 milyon metrekareye ulaşacaklarını ifade etti. Tanrıaşkı, “Tüm etaplar devreye alındığında 200 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu proje, bölgenin üretim ve ihracat üssü haline gelmesini sağlayacak,” dedi.