Henkel, Ankara’daki Fabrikasını Üs Olarak Seçti

Türk Henkel, Türkiye’deki temizlik ve kozmetik ürünlerine yönelik üretim faaliyetlerini tek merkezde toplamak amacıyla Ankara’daki Tüketici Markaları Fabrikası’na 7 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımla Henkel, Ankara tesisini hem üretim kapasitesi hem de stratejik önemi açısından daha esnek ve çevik bir yapıya kavuşturdu. Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı ve Henkel Tüketici Markaları Genel Müdürü Güray Yıldız, şirketle alakalı önemli bilgiler paylaştı.

Henkel’in Ankara’daki bu tesisi, alanında dünya genelinde dördüncü, Avrupa’da ikinci ve Orta Doğu’daki en büyük üretim tesisi konumunda bulunuyor. 80 bin metrekarelik açık alana ve 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikada 200’den fazla kişi istihdam ediliyor.

Türk Henkel, yaklaşık 850 kişilik kadrosuyla Henkel’in global yapılanması içinde güçlü bir yer edinmiş durumda. Türkiye, uzun yıllardır Henkel’in en hızlı büyüyen ilk 10 pazarı arasında yer alıyor. Şirket; Kocaeli Gebkim’deki Yapıştırıcı Teknolojileri Tesisi, İstanbul Tuzla’daki Yapıştırıcı Fabrikası ve Ankara’daki Tüketici Markaları Üretim Tesisi olmak üzere Türkiye genelinde üç farklı üretim noktasında faaliyet yürütüyor.

Tüketici ürünleri tarafında Henkel’in Türkiye’de satışa sunduğu çamaşır ve ev bakım ürünlerinin %80’inden fazlası, saç bakım ürünlerinin ise %84’ü yurt içinde üretiliyor. Yapıştırıcı teknolojileri kategorisinde de yerli üretim oranı %69 seviyesinde. Yurt içinde üretilen bu ürünlerin önemli bir kısmı başta Avrupa, Orta Doğu ve Asya olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Henkel’in Yatırımları Devam Ediyor

Son 10 yılda Türkiye’ye yapılan toplam yatırım miktarı 100 milyon Euro’ya ulaştı. Bu yatırımlar, özellikle endüstriyel altyapının geliştirilmesi, Endüstri 4.0 uygulamaları ve sürdürülebilirlik alanlarında yoğunlaşıyor. Şirket, 2025 yılı itibarıyla yatırım planlarını daha da büyüterek, pazar payını ve hane erişimini artırmayı hedefliyor.

Henkel’in stratejik önceliklerinden biri olan sürdürülebilirlik alanında da önemli adımlar atılmış durumda. İstanbul Tuzla’daki Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikası, 2023 yılı itibarıyla karbon nötr hale getirildi. Benzer şekilde Kocaeli Gebkim tesisinin 2025’te ve Ankara’daki fabrikanın ise 2026’da karbon nötr hale getirilmesi planlanıyor. Ankara ve Gebkim tesislerinde yağmur suyu toplama ve geri kullanım sistemleri aktif olarak kullanılıyor. Bu bağlamda Ankara tesisi, Henkel’in Tüketici Markaları üretim tesisleri arasında yağmur suyu geri kazanımı uygulamasını ilk hayata geçiren üretim noktası oldu.

Türk Henkel ayrıca, enerji yönetimi alanındaki verimli uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Türkiye’de “Enerji Yönetimi İçgörü Ödülü”nü alan ilk şirket olma unvanını kazandı.

Önceki yazı

Süt Şirketine 58,3 Milyon TL Ceza

Sonraki Yazı

Yeşil Dönüşüm Programı’nda Yeni Dönem

Diğer yazılar