Plastik Üretiminde Sürdürülebilirlik ve İzlenebilirlik

Plastikler için tedarik zinciri şeffaflığını artırmak amacıyla dijital ve yapay zeka destekli bir platform geliştirildi.

Bu platform, malzemenin karbon ayak izi ve kökeni hakkında bilgi sağlayarak tüketim malları sektöründe şeffaflığı sağlıyor. Artan tüketici beklentileri ve düzenleyici gereklilikler, sürdürülebilir malzemelerin kullanımını ve karbon ayak izi verilerini değer zinciri boyunca ölçmeyi giderek daha önemli hale getiriyor.

Covestro ve Alibaba Cloud’un ortak çözümü, Asya’dan başlayarak sürdürülebilir malzemeler için karbon muhasebesi ve izlemeyi sağlayarak tedarik zinciri şeffaflığını artırmayı hedefliyor. Alibaba Cloud’un yapay zeka destekli Energy Expert platformu, blok zinciri gibi dijital teknolojilerden yararlanarak geri dönüştürülmüş malzemelerden nihai tüketici ürünlerine kadar tüm yaşam döngüsü emisyon muhasebesini gerçekleştiriyor. Bu sistem, endüstriyel şirketlere üretim yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izlerini ölçme ve optimize etme imkanı sunuyor.

Ortak çözümler, tüketim malları sektöründe kullanılmaya başlandı. Örneğin, Covestro, Çin’in önde gelen içecek üreticisi Nongfu Spring ile iş birliği yaparak tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastiklerden su fıçıları üretiyor. Bu malzeme, Kaco tarafından jel kalemler üretmek için kullanılıyor. Tüketiciler, kalemlerin ambalajındaki QR kodunu tarayarak malzemenin kökenini ve üretim zincirindeki her aşamadaki karbon ayak izini görebiliyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Lazer Kazıma Teknolojisi Meyve Etiketlerinde Kullanılıyor

Sonraki Yazı

Ambalaj ve Dijitalleşme Tasarımında Trendler

Diğer yazılar