Dünyanın İlk Bağlı PET Kapağı Üretimde

PET geri dönüşümü için en iyi seçeneklerden biri bağlı bir kapak. Bağlı kapak şişeyle aynı polimerden yapılmış olan kapaklara deniyor.

Origin Materials’ın dünyanın sürdürülebilir malzemelere geçişini sağlama misyonuyla teknoloji şirketi bu hafta türünün ilk örneği olan bağlı PET kapaklarını tasarladığını ve ürettiğini duyurdu.

Yenilikçi kapak, dünyanın en fazla geri dönüştürülmüş polimeri için geri dönüşüm daireselliğini iyileştirmek amacıyla %100 tek malzemeli PET ambalajlama imkanı sağlıyor.

Ayrıca, bağlı kapaklar için mevzuatı da ele alıyor. Avrupa Birliği düzenlemeleri artık kapakların şişelere bağlı kalmasını gerektiriyor ve Origin bunu geri dönüştürülebilir PET plastikle yapan tek şirket.

Origin’in kurucu ortağı ve eş CEO’su John Bissell, “Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren AB Tek Kullanımlık Plastik Direktifi, kapakların Avrupa Birliği genelinde şişelere bağlı kalmasını zorunlu kılıyor. PET kapak yeniliklerimiz bu düzenleyici ortam için mükemmel bir şekilde uygun ve açıkçası her ortam için. AB örneğini izleyerek birçok başka bölgenin de kendi bağlı içecek kapağı gerekliliklerini getirmesini bekliyoruz. Lider PET kapak teknolojimiz ve üretim sistemlerimizle, yılda milyarlarca kapak tüketen ve bugün yeni kapaklara geri dönüştürülemeyen, yalnızca geri dönüştürülebilen 65 milyar dolarlık kapak ve kapatma pazarını ele almak için son derece iyi bir konumdayız.” sözlerini kullandı.


“Kapakları şişelere bağlı tutacaksanız, yapılacak mantıklı şey kapağı ve şişeyi aynı malzemeden, yani PET’ten yapmaktır,” diyor Bissell. “Aksi takdirde geri dönüşüm merkezleri, bağlı yüksek yoğunluklu polietilen veya polipropilen kapakları PET şişelerden ayırma sorunuyla karşı karşıya kalır. Çözümümüzle, kapaklar ve şişeler ayrılmaya gerek kalmadan kolayca birlikte geri dönüştürülebilir. Bu, geri dönüşüm daireselliği için gerçek bir atılımdır çünkü saflığı artırır ve değerli, yüksek performanslı PET plastiğini döngüde tutar.”

Bağlı PET kapağı, Origin’in daha önce duyurduğu, PCO 1881 boyun kaplamasıyla uyumlu dünyanın en hafif gazlı içecek kapağı olan ve ticari ölçekli ekipmanlarla üretilen ilk PET kapağı olan PET kapağını tamamlıyor.


Origin’in PET kapakları, ister saf PET, ister geri dönüştürülmüş PET (rPET) veya biyolojik bazlı PET olsun, her türlü PET’ten üretilebiliyor.

Bissell, “Patent bekleyen bağlı kapak tasarımımız basit, akıllı ve kullanıcı dostudur,” dedi. “PET kapağın ve şişenin dişlerini, kapağı ağızdan uzağa doğru değil, ağıza doğru açılı bir şekilde yerine kilitlemek için kullanıyoruz. PET kapaklarımızın performans ve sürdürülebilirlik avantajlarını – geri dönüştürülebilirlik, raf ömrünün uzatılması, hafiflik, geri dönüştürülmüş PET kullanma olanağı ve tek malzemeli ambalajlama olanağı – mükemmel kullanıcı deneyimiyle birleştiriyoruz. PET kapak ürün serimize eklenen bu hoş karşılanan ürüne şimdiden çok yoğun bir ilgi duyuyoruz.”

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Plastik Sektörünün Öncü Fuarı: Plast Eurasia 2024

Sonraki Yazı

Ambalaj ve Tekstil Atıkları Geri Dönüştürüldü

Diğer yazılar