Üretim Maliyetlerinin Artması, Sanayiyi Zorluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda, sanayi odası başkanları bir araya geldi. İstanbul, Ankara, Denizli, Eskişehir, Adana, Gaziantep, Kocaeli, Kayseri, Bursa ve Konya’nın sanayi odası başkanları, sanayicilerin karşılaştığı zorlukları ve talepleri ele aldı.

Toplantıya İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükeğen katıldı.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, Türkiye ekonomisinin küresel ve bölgesel riskler karşısında zorlu bir dönemden geçtiği ifade edildi. Açıklamada, para politikaları ve finansal istikrar konusundaki adımların desteklendiği, enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda fiyat istikrarının sağlanamaması nedeniyle maliyet yönetiminde yaşanan zorluklar ve bütçe planlaması konularına dikkat çekildi.

Başkanlar, ticari krediler üzerindeki büyüme sınırlarının kaldırılması ve reel sektörde finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, KOBİ kredilerinin enflasyon oranında artırılması, ücretler üzerindeki vergi ve prim yüklerinin OECD ortalamalarına çekilmesi ve mesleki eğitimle istihdamın artırılması gerektiği vurgulandı. İstihdam sorunlarına çözüm olarak kamu-özel sektör iş birliğinin artırılması ve mevzuat katılıklarının giderilmesi gerektiği ifade edildi.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Sanayi Üretim Endeksi Yükseliş Gösterdi

Sonraki Yazı

Baskı ve Ambalaj Fuarı’nda Ricoh, Beklentileri Aştı

Diğer yazılar