Metaller, Küresel Ekonomik Belirsizliklerden Etkileniyor

Metal cevheri fiyatları, zayıf Çin talebi ve artan arz baskısı nedeniyle gerilerken, bakırda ekonomik sıkıntıların talepteki iyileşmeyi gölgelemesiyle geriledi.

Dalian Emtia Borsası’nda Ocak vadeli demir cevheri, %1,62 düşüşle 730 yuan/ton seviyesine indi. Singapur Borsası’nda ise Eylül vadeli demir cevheri %1,93 düşüşle 98,95 dolar/tona geriledi. Analistlere göre, Çin’deki düşük inşaat faaliyetleri iç talebi zayıflatırken, sevkiyatlardaki artış arz baskısını artırıyor.

Çinli çelik üreticilerinin %95’inin zararla çalıştığı belirtilirken, Dalian’da koklaşabilir kömür ve kok kömürü fiyatları sırasıyla %2,43 ve %3,09 oranında düştü. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda çelik endeksleri de zayıf talep nedeniyle düşüş gösterdi.

Bakır fiyatları da ekonomik zorlukların talepteki toparlanmayı gölgelemesiyle baskı altında kaldı. Londra Metal Borsası’nda üç ay vadeli bakır, %0,3 düşüşle 8.838 dolar/tona gerilerken, Şanghay’da Eylül vadeli bakır 71.410 yuan/tondan yatay seyretti. ABD ve Çin’den gelecek ekonomik veriler, piyasaların yönü için belirleyici olacak.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Makine Endüstrisinde İhracat Kaybı

Sonraki Yazı

Metal Şekillendirme Sektörü, Meftech ile Bir Araya Gelecek

Diğer yazılar