Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB için Geri Sayım Başladı

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı, altyapı çalışmaları tamamlanan ve ilk fabrikanın faaliyete geçtiği Elmadağ Mobilya OSB’nin, yıl sonuna doğru resmi açılışının yapılacağını ve bölgenin, Türk mobilyasının dünyadaki vitrini olacağını belirtti.

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Başkanı da olan Taklacı, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB’de gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkentin 12. organize sanayi bölgesi olan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB’nin yapımına 2021 yılında başlandığını anımsatan Taklacı, genişlemeye müsait 116 hektar alanda inşa edilen bölgede, altyapı çalışmalarının tamamlandığını, üstyapı inşaatına geçildiğini ve yapımı tamamlanan ilk fabrikanın da faaliyete geçtiğini anlattı.

Taklacı, kendi elektriğini güneş ve odun enerjisiyle üretecek OSB’de güneş enerjisi santrali alanı bulunduğuna dikkati çekerek, bölgede 93 sanayi parseli, akıllı fabrikalar, eğitim alanı, arıtma tesisi, sosyal alanlar, AR-GE, test, kongre ve uluslararası ticaret danışmanlık merkezleri, KOSGEB ile TÜBİTAK merkezleri, konaklama alanı ve küçük sanayi sitesi bulunacağını bildirdi.

OSB’nin, ihracat açısından da çok avantajlı olduğuna işaret eden Taklacı, “Elmadağ şehir merkezine 5 kilometre mesafede olan ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının yanı başında bulunan OSB, Çin’den Avrupa’ya yük taşımacılığına başlanan tarihi ‘Demir İpek Yolu’ üzerinde yükleme boşaltma alanına sahip. Ayrıca OSB, konvansiyonel yurt içi tren hattının ve yeni yapılacak Delice Otoyolu’nun da yanında bulunuyor.” diye konuştu.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Ambalaj Sektörü Avrasya Ambalaj Fuarı’nda Buluşacak

Sonraki Yazı

Türk Plastik Sektöründe Yeşil ve Geri Dönüşüm Hedefleri

Diğer yazılar