Türk Mobilya ve Kağıt Sektörü Avrupa’da!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek olan FachPack ve Fransa’nın Paris şehrindeki All4Pack fuarlarına katılacak.

Ticaret Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek olan bu fuarlarda birlik; mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörlerinin yenilikçi ve özgün yapılarını dünya sahnesine taşıyarak sektörel kalitesini sergileyecek.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, küresel pazarda daha etkin bir rol alabilmek adına Almanya ve Fransa’da düzenlenecek olan önemli fuarlara katılmak için hazırlıklarını hızlandırdı. Bu fuarlar, birliğin mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörlerindeki yenilikçi ve kaliteli ürünlerini dünya vitrinine taşıma fırsatı sunacak. Birlik, bu adımıyla sektörün dünya ticaretindeki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

24-26 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek olan FachPack’a ve 4-7 Kasım 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirilecek olan All4Pack fuarına milli katılım sağlanacak. Bu iki önemli etkinlik, Avrupa’nın önde gelen ambalaj, proses, baskı ve lojistik sektörlerini bir araya getirerek, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin küresel pazardaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Fuarlar, İhracat için Önemli Bir Basamak

Ticaret Bakanlığı ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin koordinasyonunda düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında, geçtiğimiz yıl 2,77 milyar dolar ihracat gerçekleştiren kağıt ve karton ürünleri sektörü, hem FachPack hem de All4Pack fuarlarında yenilikçi ve özgün yapısını sergileyecek. Bu organizasyonlar, sektörün uluslararası alanda daha da tanınmasını ve ihracat potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

İstanbul Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Alican Duran, konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı: “Dünya fuarlarında yer almayı, en yeni teknoloji ve trendleri yerinde görmek ve deneyimlemek açısından bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca sektör temsilcilerimizle birlikte bu fırsatları olabildiğince verimli değerlendirerek, üretim gücümüzü dünyaya gösterip mevcut pazarlarımızda payımızı artırmak istiyoruz.”

Duran, fuarların sektörün ihracat rakamlarını daha da yükseltmek için bir çekiç güç oluşturduğunu belirtti ve ekledi: “Kâğıt ve karton ürünleri sektörümüz geçtiğimiz yılı 2,77 milyar dolarlık bir ihracat ile kapattı. Bu yılın ilk 7 ayında ise 1,67 milyar doları aşan ihracatımız bulunuyor. Şu an geçen yıla oranla ihracatımızı yüzde 2,98 artırmış görünüyoruz Hedefimiz yıl sonuna kadar bu ivmeyi sürdürerek ülkemiz ekonomisine hatırı sayılır bir katkı sunmak Bunun için yılın kalan döneminde gerçekleşecek fuarlara yoğun katılımlar göstererek yenilikçi ürün ve çözümlerimizi sergileyip ihracat rakamlarımızı artıracak hamleler gerçekleştirmek istiyoruz.”

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Ağaç İşlemenin Öncü Fuarı WoodTech, Profesyonellerle Buluşacak

Sonraki Yazı

Türkiye Metal Sanayi Raporu Yayımlandı

Diğer yazılar