Makine Sektörüne İki Yeni Avrupalı Marka Katıldı

İntralojistik ve makine sektöründe faaliyet gösteren iki Avrupa menşeli markanın Türkiye’deki tek distribütörü FADA oldu.

Son dönemde bir grup şirketi haline dönüşen FADA, kısa süre önce iki farklı şirketle distribütörlük anlaşması imzaladı. Son zamanlarda gündemi oldukça yoğun olan FADA, Slovakya menşeli Microstep ve Alman menşeli Remmert firmalarının Türkiye distribütörlüğünü aldı. FADA, bu iki markanın Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olarak faaliyet gösterecek.

İki Yeni Sektör Türkiye Pazarında

FADA’nın yeni partneri Microstep, 30 yıllık geçmişi ile CNC, lazer kesim ve plazma kesim makineleri üretmektedir. Diğer partnerlik haberi ise depolama sektöründen geldi. FADA’nın tüm ürünlerinin satışını gerçekleştiren ve gelecekte çatı şirket olarak faaliyet gösterecek olan Fadexim, Alman menşeli Remmert markasının da Türkiye distribütörlüğünü aldı. İntralojistik ve depolama sektöründe faaliyet gösteren Remmert’in temsilciliğini üstlenen FADA, 75 yıllık geçmişiyle sektörde uzmanlaşmış Remmert’in yeni partneri oldu. Artık FADA, malzeme akışı, ağır yüklerin depolanması, uzun veya geometrik olarak zor yüklerin depolanması ve üretim hatlarına transfer edilmesi gibi çözümler üreten Remmert’in Türkiye pazarındaki satış faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Remmert’in Üretimi Türkiye’ye Kayabilir

Remmert firmasının sahibi ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Türkiye’de üretim yapılmasına dair görüştüklerini belirten FADA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Akyüz, “Remmert firmasının sahibi buradaydı. Onlarla bazı üretimlerini Türkiye’de yapmak üzere görüşüyoruz. Halihazırda Remmert’in ilk referans satışını Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir havacılık firmasına gerçekleştirdik. Yavaş yavaş hem Türkiye satışlarını yapmak, hem maliyetleri azaltmak hem de kapasitelerini artırmak adına Türkiye’de bazı üretimlerini yapmak için görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Merck ve Siemens, Akıllı Üretimde Güç Birliği

Diğer yazılar