Metal Şekillendirme Sektörü, Meftech ile Bir Araya Gelecek

Bursa, metal şekillendirme sektörünün en önemli etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Metal şekillendirme alanındaki yeniliklerin ve sektörel gelişmelerin ele alınacağı Meftech’in dördüncüsü, 10 Ekim tarihinde Crowne Plaza Hotel’de düzenlenecek.

Bu prestijli etkinlik, Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerini bir araya getirerek, sac metal şekillendirme teknolojilerindeki son yenilikleri ve endüstrideki en iyi uygulamaları masaya yatıracak. Katılımcılar, hem yerli hem de uluslararası uzmanların yapacağı sunumlarla yeni teknolojiler ve süreç iyileştirme yöntemleri hakkında bilgi edinme fırsatı bulacak.

Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Meftech, metal şekillendirme dünyasının önemli yeniliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinlikte yeni nesil pres teknolojileri, görüntü işleme ile hata analizi, sıcak şekillendirme hatları, yeni çelik alaşımları, roll form teknolojileri ve simülasyonlar için malzeme kartları gibi konular masaya yatırılacak. 2017’den bu yana Billur Metal Form tarafından organize edilen etkinlik, bu yıl da 130’u aşkın katılımcıyı ağırlayacak.

Dört ülkeden 11 konuşmacının yer alacağı Meftech programında sektörün önde gelen isimleri bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Tofaş’tan Metin Karasazoğlu, sac metal malzemelerin yüzey özelliklerinin süreçlere etkisini anlatırken; Beko’dan Berkay Demiryülek, metal şekillendirme süreçlerinin akıllı kontrolüne dair bir sunum yapacak. LaserISSE’den Seçkin Birzat, sac metal işleme alanındaki inovatif lazer teknolojilerinden bahsederken, İsveçli SSAB firmasından Peter Alm, AHSS ve UHSS malzemelerin şekillendirilmesi ve kenar çatlaklarının yönetimi üzerine konuşacak.

Etkinlikte ayrıca, İspanyol Rovalma firmasından Isaac Valls, sıcak şekillendirme için eklemeli imalatla kalıp üretimi üzerine önemli bilgiler verecek. İsveçli AP&T firmasından Jan Larsson, sıcak şekillendirmenin tarihini, güncel trendlerini ve geleceğe dair öngörülerini paylaşacak. Alman Selmatec firmasından Michael Selent, proses izleme ve kontrol alanındaki gelişmeleri aktarırken, Billur Metal Form’dan Dr. Eren Billur, hazır malzeme kartlarının kullanımında karşılaşılan riskler ve bu soruna pratik çözümler sunacak.

Coşkunöz Ar&Ge’den Doç. Dr. Tanya A. Başer, 3. Nesil çeliklerin formlanması ve kaynaklanması üzerine konuşacak. Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi M. Okan Görtan ise roll form teknolojisindeki yeni trendler ve otomotiv sektörü uygulamalarını ele alacak.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Metaller, Küresel Ekonomik Belirsizliklerden Etkileniyor

Sonraki Yazı

OSB ve Endüstri Bölgeleri’ne İlişkin Yeni Karar

Diğer yazılar