Tarımda Verimlilik Endüstriyel Robotlarla Sağlanıyor

Japon teknoloji devi FANUC, tarım sektöründe geliştirdiği robot teknolojileriyle yeşil tarım uygulamalarına katkı sağlıyor. Bu sayede şirket, dünya genelindeki açlıkla mücadelede önemli bir rol üstleniyor.

2024 yılında felaket veya kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan veya bu duruma düşmesi beklenen insan sayısının 1,9 milyona ulaşması öngörülüyor. Salgın hastalıklar ve savaşların tedarik zincirlerine olumsuz etkileri, ülkelerin tarımsal üretimini ciddi şekilde tehdit ediyor. Dünya nüfusunun hızla artması ve iklim değişikliğinin etkilerinin derinleşmesiyle tarımsal üretim yetersiz kalıyor ve sağlıklı gıdaya erişim giderek zorlaştırıyor.

Gıda krizine karşı tarımsal üretimde verimliliği artırmaya yönelik çözümler geliştiren FANUC, robot teknolojileriyle tarımda inovasyonun öncüsü olarak dikkat çekiyor. Şirket, tarımsal faaliyetlerde ürün toplama ve paletleme işlemlerini daha verimli hale getiren LR Mate 200iD ve M-410iC/185 modellerini sunuyor. Bu robotlar, tarımsal üretimin her aşamasında yüksek verimlilikle çalışarak gıda yolculuğunun her adımında performans sağlıyor.

Robotlar, Tarımda da Ön Plana Çıkıyor

Hollanda’da Sweeper firması tarafından kullanılan LR Mate 200iD, tarla veya serada ürün toplama işlemlerini milimetrik hassasiyetle gerçekleştirerek, en dar alanlarda bile yüksek doğrulukla çalışabiliyor. Entegre kamerası sayesinde olgunlaşmış biberleri tespit eden bu robot, zorlu koşullar, yüksek sıcaklıklar ve nem gibi faktörlere rağmen yüksek performans sergiliyor.

Ayrıca toprağa düşen biberlerin neden olduğu sera gazı salınımını da engelleyerek çevresel etkileri azaltıyor. Paletleme işlemleri için özel olarak tasarlanan M-410iC/185 ise 4 eksenli yapısı ile hızlı paletleme, montaj, işleme ve parça transferi gibi uygulamalarda 185 kg’a kadar yüksek verimlilikle çalışabiliyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Güneş Enerjisinde Türkiye’den Hızlı Büyüme

Sonraki Yazı

Endüstri 4.0: Dijital Dönüşümün Öncüsü

Diğer yazılar