Ambalaj ve Tekstil Atıkları Geri Dönüştürüldü

Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ve kent genelindeki tekstil kumbaraları ile bir yılda 352 ton ambalaj ve tekstil atığını geri dönüştürdü.

Yenişehir Belediyesi, vatandaşların atıklardan gelir elde edebildiği ‘Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı hayata geçirdi ve sıfır atık konusunda fark oluşturan çalışmalar gerçekleştirdi. İnşa edilen Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile atıkları tiplerine göre ayrıştırarak geri dönüşüme kazandıran belediye, bugüne kadar 312 ton ambalaj atığını dönüştürdü. Ayrıca, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen 255 adet tekstil kumbarası ile 40 ton tekstil atığını geri dönüştürdü.

Sıfır atık çalışmaları kapsamında, 350 metrekarelik alandan oluşan tesis, cam, plastik, pet, kağıt, karton, metal ve naylon grubu atıkları ayrıştırarak günlük 10 ton atık işleme kapasitesiyle dönüşüm tesislerine sevk ediyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, doğal kaynakların korunması ve çevresel sorunların çözülmesi için sıfır atık konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Başkan Özyiğit, “Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı başlattık, atık yağların geri dönüşümünü ve organik atıklardan kompost üretimini sağlıyoruz.” dedi.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Dünyanın İlk Bağlı PET Kapağı Üretimde

Sonraki Yazı

Ambalaj Sektöründe Yapay Zeka Etkisi

Diğer yazılar