ASO Başkanı Seyit Ardıç: Sanayici Kârdan Vazgeçti!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve uygulanan politikalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ardıç, makroekonomik dengelerde iyileşme görülmesine rağmen, rezerv artışının da önemini vurguladı. Ancak düşük kur ve yüksek faiz ortamının yarattığı “carry trade” imkanının kısa vadeli spekülasyonlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Geçmişte yaşanan sıcak para girişlerinin geçici refaha ve uzun vadede daha fazla borca neden olduğunu hatırlatan Ardıç, “Yüksek katma değerli üretime odaklanmalıyız” dedi.

Enflasyonla Mücadele Öncelikli Olmalı

Ardıç, enflasyonun kalıcı olarak düşüş trendine girmeden faiz indiriminin konuşulmaması gerektiğini belirterek, “Erken faiz indirimi, yeni başlayan dezenflasyon sürecini sekteye uğratabilir” uyarısında bulundu. Yüksek enflasyonun ihracatçıların maliyetlerini artırarak pazar kaybına neden olduğunu ifade eden Ardıç, TL’ye güvenin sağlanması için kalıcı politikaların devreye alınması gerektiğini belirtti.

Vergi Paketine İlişkin Değerlendirmeler

Vergi paketiyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Ardıç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bazı önerilerinin dikkate alındığı için teşekkür etti. Ancak EYT’li istihdamında uygulanan SGDP indiriminin kaldırılmasının kayıt dışı istihdamı artıracağı uyarısında bulundu. Ayrıca enflasyon düzeltmesinin geçici vergi döneminde uygulanmaması gerektiğini tekrarladı.

OSB’lerde Yaşanan Sorunlar

Ardıç, yüksek enflasyon ve diğer ekonomik zorluklar nedeniyle birçok sanayicinin Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki arazilerini iptal etmeye başladığını belirterek, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Makine Yatırımları Üretim Hacmini Artırıyor

Sonraki Yazı

Lazer Kazıma Teknolojisi Meyve Etiketlerinde Kullanılıyor

Diğer yazılar