Avrupa Takım Tezgâhları İmalatçıları Birliği Üyeleri Finlandiya’da buluştu

Makine İmalatçıları Birliği (MİB), Avrupa Takım Tezgâhları İmalatçıları Birliği (CECIMO) tarafından Finlandiya’da düzenlenen Bahar Toplantılarına katıldı.

Avrupa imalat teknolojileri sektöründeki yenilik, iş birliği ve sürdürülebilir büyüme taahhüdünün yeniden gündeme geldiği CECIMO Genel Kurulu ve Bahar Toplantılarına, CECIMO üyesi derneklerin temsilcileri ve sektör liderleri katıldı. Etkinliklerde MİB’i Genel Sekreter Zülfikar Kılıç ve EAE Makina Genel Müdürü Mustafa Selçuk Baydar temsil etti.

1990 yılından bu yana yerli makine üreticilerinin çıkarlarını gözetmek ve yerli makine üretimini desteklemek amacıyla faaliyet gösteren MİB, Türk makine sektörünün global pazarlardaki gelişimine öncülük eden çalışmalarına devam ediyor. CECIMO tarafından Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenen Bahar Toplantılarına katılan MİB, CECIMO Genel Kurulu ve Bahar Toplantılarında yer aldı.

Ekonomi Komitesi görüşmelerinde, makine ve takım tezgâhları sektöründeki önemli gelişmeler ve CECIMO ülkelerindeki ekonomik görünüm tartışıldı. Ekonomi Komitesi Başkanı Marcus Burton, makine talebi projeksiyonlarını sunarken, Teknologiateollisuus’tan Penna Urrila küresel ekonomik manzarayı değerlendirdi. CECIMO’nun ekonomisti Tommaso Lolli ise sektörün geleceğini şekillendiren ekonomik ortamı detaylı bir şekilde analiz etti. Katılımcılar, Sandvik ve Fastems Nokia gibi önde gelen şirketleri ziyaret ederek, verimli görüşmeler gerçekleştirdi ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı buldu.

CECIMO Genel Kurulunda, Avrupa takım tezgâhları sektörünün güçlü performansı vurgulandı. Belirsizliklere rağmen sektörün uyum sağlama yeteneği ve büyüme kapasitesi dikkat çekti. Avrupa takım tezgâhları üretiminin %7 artarak 27.2 milyar avroya ulaştığı ve ihracatın %23 arttığı belirtildi. ABD ve Çin en büyük pazarlar olarak öne çıktı. Finlayson Sarayı’ndaki Gala Yemeği ile sona eren organizasyonda, sektörün geleceğini şekillendirmede kolektif çabaların önemi vurgulandı.

MİB Genel Sekreteri Zülfikar Kılıç, CECIMO Bahar Buluşmalarının MİB adına son derece verimli geçtiğini belirterek, Türk makine sektörünün gelişimine katkı sağlama ve uluslararası arenadaki temsiliyeti noktasında çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Kılıç, “İmalat teknolojilerinin sürdürülebilir büyümesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi. Organizasyonda, Avrupa imalat teknolojileri sektöründe inovasyon, iş birliği ve sürdürülebilir büyüme taahhüdü yenilendi. Toplantılarda elde edilen bilgiler ve kurulan ilişkiler, küresel arenada gelecek zorlukları aşma ve fırsatları değerlendirme yolunda sağlam bir temel oluşturuyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Ambalaj ve Dijitalleşme Tasarımında Trendler

Sonraki Yazı

Kaynak Sektörü, 2024 Yılı Beklentilerini Karşılayamıyor

Diğer yazılar