Baskı ve Ambalaj Fuarı’nda Ricoh, Beklentileri Aştı

Dünyanın en büyük baskı ve ambalaj teknolojileri fuarı Drupa 2024’e katılan Ricoh, fuar süresince büyük bir başarıya imza attı.

11 gün boyunca devam eden fuarda, Ricoh’un inovatif ürünlerine olan ilgi oldukça yoğundu ve şirket, 100’den fazla sipariş alarak tüm beklentilerini aştı. Fuarda özellikle inkjet, toner, yazılım ve endüstriyel kafa teknolojilerinde önemli siparişler toplayan Ricoh, gerçekleştirdiği başarılı iş toplantıları sayesinde ortaklıklarını da güçlendirdi.

Fuarda, Ricoh’un çığır açan inkjet sistemleri büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, RICOH Pro™ VC80000 yüksek hızlı sürekli form baskı makinesi “Harpy Eagle” ve RICOH Pro™ Z75 B2 tabaka beslemeli inkjet baskı makinesi “Dragon” ile baskı işlerinin nasıl hızlandırıldığını yerinde gözlemledi. Bu inovatif teknolojiler, sektörün önde gelen firmaları tarafından tercih edildi. Örneğin, yüksek hacimli baskılarda kişiselleştirme uygulamalarının lideri Cimpress, uzmanlık alanını genişletmek ve üretimini iyileştirmek amacıyla Pro VC80000’e yatırım yapma kararı aldı. Alman Sattler Media Group GmbH ise, bu sistemin son derece başarılı beta testinin ardından Ricoh ile inkjet teknoloji inovasyonuna yönelik iş birliğini güçlendirdi. Suudi Arabistanlı bayi SAMIR Group da, Efad Group/Fekrah Press için Pro Z75’i sipariş etti.

Ricoh’nun sürekli form inkjet platformları, IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker’ın 2023 raporunda, dünya çapında yüksek hızlı sürekli form inkjet sistemlerinde bir numaralı pazar payı konumu ve yenilikçi üretim yeteneği nedeniyle ayrıca övgü aldı.

İnkjet makinelerine olan ilgi beklenen bir gelişme olmasına rağmen, Ricoh, toner bazlı baskı makinelerine olan yoğun ilgiden de memnuniyet duydu. RICOH Pro™ C9500, RICOH Pro™ C7500 ve RICOH Pro™ C5300 modelleri, fuara katılanların ilgisini çekerken, bu makineler EMEA ve dünyanın farklı bölgelerinden çok çeşitli alıcılar tarafından sipariş edildi. Bu ilgi, yüzlerce üniteyle yüksek hacimli anlaşmaların yapılmasına olanak sağladı.

Ricoh Grafik İletişim Başkanı ve Ricoh Üst Düzey Kurumsal Görevlisi Koji Miyao, Drupa 2024’teki katılımlarının son derece başarılı geçtiğini belirtti. Miyao, “Çığır açan mürekkep püskürtmeli, toner tabanlı, yazılım ve endüstriyel kafa teknolojilerimiz için bu kadar çok siparişin imzalanması, hem heyecan verici hem de ödüllendirici bir gelişmeydi. Yeni ve mevcut müşterilerimizin, Ricoh yatırımlarından büyük getiri sağlamalarını dört gözle bekliyor ve onları destekliyoruz. Ayrıca, fuar boyunca bu kadar çok değerli müşteri ve ortakla bağlantı kurmak, güçlü, sürdürülebilir ve ortak değere sahip yenilik hikayelerimizi paylaşmaktan büyük bir onur ve ayrıcalık duyduk” dedi.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Üretim Maliyetlerinin Artması, Sanayiyi Zorluyor

Sonraki Yazı

3D Baskı ile Elektronik Üretimde Verim Artışı

Diğer yazılar