Beko, Ortadoğu’daki İlk Üretim Tesisini Mısır’da Açtı

Beko, Mısır’da 110 milyon dolar yatırımla inşa ettiği beyaz eşya fabrikasını resmi bir törenle açtı.

Açılış törenine Mısırlı üst düzey yetkililer ve Koç Holding ile Beko yöneticileri katıldı. Fabrika, Kahire yakınlarındaki 10’uncu Ramazan Sanayi Bölgesi’nde 114.000 metrekare alanda kurulmuş olup, Beko, Whirlpool, Ariston, Indesit ve Hitachi markalarına ait soğutucu ve pişirici ürünler ile bulaşık makinesi üretecek. Yıllık 1,5 milyon kapasiteye sahip olan fabrikada üretilen ürünlerin %60’ı Ortadoğu, Afrika ve Avrupa ülkelerine ihraç edilecek, geri kalan %40’ı ise Mısır’ın iç ihtiyacını karşılayacak. Fabrikada 2000 kişi istihdam edilecek.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bu yatırımın Koç Holding’in global büyüme vizyonunun bir parçası olduğunu belirtti. Mısır’da açılan yeni fabrikanın Beko’yu bölgede rekabette öne çıkaracağını ve Ortadoğu ile Afrika’ya yönelik ihracatı artıracağını vurguladı. Ebiçlioğlu, Mısır ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artırılmasına katkı sağlanacağını belirtti.

Beko CEO’su Hakan Bulgurlu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 5 yıl içinde lider olmayı hedeflediklerini belirtti. Bulgurlu, fabrikanın sürdürülebilirlik ve ar-ge vizyonuna uygun olarak tasarlandığını, üretim otomasyonunda en son yeniliklerin kullanıldığını ve fabrikanın LEED altın standartlarına uygun olarak inşa edildiğini ifade etti.

Beko, Mısır’daki üretim tesisi ile birlikte bir ar-ge merkezini de hayata geçirdi. Bu merkez, 1500 metrekare alanda uluslararası standartlara uygun laboratuvarlar ve yeni fikir geliştirme alanları ile 21 mühendis ve araştırmacıya ev sahipliği yapacak. Ar-ge merkezi, yerel üniversiteler ve paydaşlarla ortak araştırma projeleri yürütmeyi planlıyor.

Beko, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında 7 markasıyla faaliyet gösteriyor. Mısır’da 13 mağazası, 400’den fazla satış noktası ve 50’nin üzerinde servis merkezi bulunan Beko, yatırımlarını artırarak bölgedeki perakende ağını genişletmeyi hedefliyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

TFI TAB Gıda Yatırımları’ndan İlk Sürdürülebilirlik Raporu

Sonraki Yazı

Plastik Endüstrisinin Önemli Fuarı Green Plast 2025’in Detayları Paylaşıldı

Diğer yazılar