Home Depot, Ambalaj Atıklarını Azaltma Mücadelesinde

Ev geliştirme sektörünün lideri The Home Depot, bugün önemli bir sürdürülebilirlik hedefini başarıyla tamamladığını duyurdu. Şirket, özel markalı ürünlerinde genişletilmiş polistiren (EPS) köpüğü ve polivinil klorür (PVC) film kullanımını tamamen kaldırdığını açıkladı.

The Home Depot, çevresel sorumluluğa yönelik çalışmaları kapsamında 2017 ile 2023 yılları arasında 1.280’den fazla ürün paketini yeniden tasarladığını vurguladı. 2020 yılında, ürün ambalajlarını çevreye daha duyarlı hale getirme sözü veren şirket, özellikle ABD, Kanada ve çevrimiçi satışlarında EPS köpük ve PVC film kullanımını azaltma veya ortadan kaldırma taahhüdünde bulunmuştu. EPS köpük, ürünlerin hasar görmesini önleyen etkili bir malzeme olmasına rağmen, geri dönüştürülmesi oldukça zor ve doğada biyolojik olarak parçalanması yüzyıllar süren kimyasal bileşenler içeriyor. Benzer şekilde, ürünleri koruyan sentetik plastik polimer olan PVC de dayanıklı ve işlevsel olmasına rağmen, doğada çözünmesi uzun zaman alıyor ve geri dönüşüm süreci zorlu.

2023 yılı boyunca The Home Depot, ambalajlarından 39 milyon fit kare PVC filmi ve yaklaşık 6 milyon fit küp EPS köpüğü ortadan kaldırdı. Bu materyaller yerine kalıplanmış hamur ve kağıt kullanılarak ambalajlar daha çevre dostu hale getirildi. Bu değişiklikler sayesinde şirket, çevresel etkisini azaltmanın yanı sıra nakliye maliyetlerini düşürmeyi ve ambalaj atıklarını en aza indirerek müşterilere daha sürdürülebilir bir deneyim sunmayı hedeflediğini belirtti. Şirketin yeni ambalaj stratejisi, 2027 mali yılı başına kadar ABD ve Kanada’daki tüm özel markalı ürünlerde kompostlanabilir, geri dönüştürülebilir veya geri dönüştürülmüş elyaf içeriği kullanmayı amaçlıyor.

The Home Depot Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü Candace Rodriguez, bu gelişmeyle ilgili olarak şunları dile getirdi: “Sürdürülebilirliği iş planımıza entegre ederek, ortaklarımıza, müşterilerimize, topluluklarımıza ve yatırımcılarımıza uzun vadede fayda sağlayacağımıza inanıyoruz. Verimliliği artırmaya, atıkları azaltmaya ve ürün inovasyonuna odaklanma çabalarımız, sektörümüzde öncü adımlar atmamıza yardımcı oluyor.”

The Home Depot, zararlı materyallerin kullanımını azaltma, kompostlama ve geri dönüşümü teşvik etme hedefleri doğrultusunda ambalajlarının yeniden tasarımına yönelik yeni adımlar atmaya devam edeceğini belirtti.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Makine İhracatı Ocak-Ağustos’ta 18,3 Milyar Dolar

Sonraki Yazı

İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşunu Açıkladı

Diğer yazılar