Latin Amerika’da Türk Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarına Yoğun İlgi

Endüstriyel mutfak sektörü, Latin Amerika pazarına odaklanarak Meksiko’da düzenlenen ABASTUR Fuarı’na katıldı.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Topuz, Türk ürünlerinin kalitesi ve tasarımının Meksikalı ve Latin Amerikalı alıcılar tarafından beğeni topladığını belirtti. Türkiye’nin genel ihracat rakamları düşük olsa da bu pazarda önemli bir potansiyel gördüklerini ve TUSİD olarak Meksika ve ABD’yi hedef pazarlar olarak belirlediklerini ifade etti.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) iş birliği ile TUSİD, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl Meksika’da düzenlenen Latin Amerika’nın en büyük endüstriyel mutfak ve otel ekipmanları fuarı ABASTUR’a milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi. Endüstriyel mutfak sektöründe faaliyet gösteren 12 Türk firması fuara katıldı. Bekir Topuz, fuarın Türk firmaları için Meksika ve Latin Amerika pazarında önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Topuz, Meksika’nın 598 milyar dolar ithalat ve 593 milyar dolar ihracat hacmine sahip olduğunu ve Türkiye’nin bu pazarda henüz 46. sırada yer aldığını, ancak endüstriyel mutfak sektöründe 21. sırada bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin genel ihracat rakamları düşük olsa da pazarda büyük bir potansiyel gördüklerini kaydeden Topuz, doğru distribütörleri bularak büyük başarı elde edebileceklerini ifade etti. Ticaret Bakanlığı’nın sunduğu yüzde 75 destek sayesinde Türk firmalarının Meksika pazarına girişte avantaj sağladığını ve Meksika’nın ithalat tarifelerinin Çin’le aynı seviyelerde olmasının da rekabet avantajı yarattığını söyledi.

Topuz, Amerika ve Meksika pazarlarını hedef pazar olarak seçtiklerini ve 2025 yılına kadar ABD’de iki fuar daha düzenleyeceklerini belirtti. Türk ürünlerinin artık Avrupa standartlarında olduğunu ve görsellik olarak Amerikan ürünlerinden üstün olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Türkiye’nin farklı pazarlara açılma stratejisi çerçevesinde Meksika’nın önemli bir piyasa olduğunu belirterek, ABASTUR Fuarı’nın Türk firmaları için yeni iş birlikleri ve ticaret fırsatları sunduğunu kaydetti. Meksika’nın Türkiye’ye yönelik ilgisinin arttığını ve ticaretin çeşitlendirilmesi için büyük potansiyel taşıdığını vurguladı.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Metal Döküm Sektörü, Uluslararası İş Birliklerine Açık

Sonraki Yazı

KraussMaffei Sürdürülebilirlik Raporuyla Şeffaflık Gösterdi

Diğer yazılar