Makine İhracatı Ocak-Ağustos’ta 18,3 Milyar Dolar

#image_title

Türkiye’nin serbest bölgeler dahil toplam makine ihracatı, ocak-ağustos döneminde 18,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Makine İhracatçıları Birliği’nden (MAİB) yapılan açıklamaya göre, ocak-ağustos döneminde Türkiye’nin makine ihracatına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu dönemde, serbest bölgeler dahil toplam makine ihracatı 18,3 milyar dolar oldu. Son 12 aylık dönemde ise makine ihracatı 28,2 milyar dolar olarak kaydedildi.

Ağustos ayında yapılan makine ihracatı 2,4 milyar dolar olup, bu rakam son 12 ayın ortalamasına yakın bir seviyede gerçekleşti. Sektörün kilogram başına ortalama ihracat birim fiyatı 7,5 dolar olarak hesaplandı. Geçen ay ABD’ye yaklaşık 200 milyon dolarlık makine ihracatı yapıldı. Bu ülkeye yapılan 8 aylık ihracat ise yüzde 12,2 artış göstererek 1,4 milyar dolara ulaştı.

Ocak-ağustos döneminde Almanya, Türkiye’nin makine ihracatında 2,3 milyar dolarla ilk sıradaki yerini korudu. Yüzde 17,9 oranında yüksek bir daralma yaşamasına rağmen, Rusya 1,4 milyar dolarla ikinci sırada yer aldı. Bu veriler, Türkiye’nin makine ihracatında önemli bir performans sergilediğini ve sektörün uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırdığını göstermektedir.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

METAL EXPO İSTANBUL 2024 Büyük İlgi Gördü

Sonraki Yazı

Home Depot, Ambalaj Atıklarını Azaltma Mücadelesinde

Diğer yazılar