NSK ve Alman Havacılık ve Uzay Merkezi iş birliğiyle hizmet sektöründe manuel işleri otomatikleştirmek amacıyla yeni bir robot el sistemi üzerinde çalışmalar yürütülüyor.
Bu projede geliştirilen robot el sistemi, sektörde bir yenilik olarak kabul ediliyor ve her bir parmağın ayrı ayrı yapılandırılabilen modüllerden oluşuyor. Bu özelleştirilebilir yapı, robotun çok çeşitli nesneleri kavrama yeteneğini artırırken, uygun maliyetli çözümü ile manuel işlerin otomasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor. Özellikle hizmet sektöründeki kullanımlar için tasarlanan bu yenilikçi ürün, iş verimliliğini artırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlamayı vaat ediyor.
NSK ve Alman Havacılık ve Uzay Merkezi, çeşitli kullanım senaryolarına uyum sağlayabilen yeniden yapılandırılabilir parmak modüllerine sahip bir robot el sistemi üzerinde iş birliği yapıyor. Bu sistem, her bir parmak modülünün, gereksinimlere göre minimum veya daha kompleks konfigürasyonlarda robot ellerin oluşturulmasını mümkün kılıyor. Bu sayede standardize edilmiş ürünleri kavrayabilen basit bir robot elden, çeşitlilik gösteren nesneleri kavrayabilen daha kompleks bir robot ele kadar farklı ihtiyaçlar doğrultusunda özelleştirme yapılabiliyor.
Otomasyon, Hizmet Sektöründe de Ön Planda
NSK’nın bu teknolojiyi, tek parmak modülleri üzerinden seri üretim yaparak birim maliyetleri düşürme hedefi, özellikle hassas parmak hareketleri ve sık düzen değişikliği gerektiren uygulamalar için ideal bir çözüm sunuyor. Bu strateji, optimize edilmiş parmak modülü yerleşimi gerektiren endüstriyel uygulamalarda kullanılmak üzere firmaların ilgisini çekmeye aday görünüyor.
NSK’nın bünyesinde geliştirilen ve kolaylıkla sökülebilen manyetik mekanizması sayesinde kullanıcılar bir kolu çekerek parmak modüllerinin düzenini hızlı ve kolay bir şekilde değiştirebilirken, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin geliştirdiği kablolu tahrik teknolojisi, çeşitli nesnelerin hassas ve nazik bir şekilde hareket ettirilip kavranmasını sağlıyor. Bu teknolojiler, özellikle gıda hizmeti, perakende, üretim, lojistik ve tarım gibi geniş bir yelpazedeki sektörlere mekanizasyon ve otomasyon katkısında bulunuyor.
NSK, robot ve ekipman portföyünü kullanarak robotik sistem entegratörlerine ve müşterilere yönelik çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. Bu sistemlerin alan testleri ise yakın zamanda başlayacak, böylece gerçek dünya koşullarında performansları ve adaptasyon yetenekleri değerlendirilecek. NSK’nın dijital ikiz teknolojisiyle geliştirilen algoritma, parmak modülü yerleşimini nesnenin boyut ve şekline göre optimize ediyor, bu da robotların kullanımını daha verimli ve etkili hale getiriyor.