Metal Döküm Sektörü, Uluslararası İş Birliklerine Açık

Türkiye, Avrupa’nın kapasite bakımından en büyük ikinci döküm üreticisi olarak 2023 yılında 7 milyar euro değerinde ihracat gerçekleştirdi. Sektör, uluslararası arenadaki gücünü pekiştirmeye devam ederken, Türkiye ve İtalya döküm ve metalürji endüstrilerinin temsilcileri İstanbul’da buluşarak iş birliği imkanlarını masaya yatıracak.

Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkiler, son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyürken, döküm ve metalürji sektörü bu ilişkilerde giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. 2024’ün ilk yarısında ticaret hacmini 14,7 milyar dolara çıkaran iki ülke, özellikle döküm sektöründe yeni işbirliklerine hazırlanıyor. Bu çerçevede, 16’ncı kez İstanbul’da düzenlenecek ANKIROS Fuarı, sektör temsilcilerini bir araya getirerek ortak projelere zemin hazırlayacak.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Direktörü Marco Pintus da metalürji ve döküm ürünlerinin, İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Pintus, “Türkiye, döküm üreticisi olarak bu alanda büyük bir kapasiteye sahip. 2023 yılında Türkiye’nin döküm sanayii ihracatı 7 milyar euroya ulaştı. İtalya ise metal işleme ve döküm teknolojileri konusunda ileri teknolojiye ve köklü bir geçmişe sahip. İki ülke arasındaki ticarette, metalürji ve döküm ürünleri önemli bir pay alarak hem ihracat hem de ithalat kalemlerinde etkili olmaya devam ediyor.” şeklinde ifade etti.

Türkiye metal döküm sanayi, 2023 itibarıyla üretim hacmi bakımından Avrupa’da ikinci, dünyada ise yedinci sırada yer alarak küresel arenada önemli bir konuma sahip. Bu büyük üretim kapasitesi, Türkiye’nin jeopolitik konumunu da güçlendiriyor. 2023’ün ilk 6 ayında Türkiye, metalürji sektöründe İtalya’dan 18,8 milyon dolarlık ithalat yaptı. İtalya, makine ve ekipman ihracatında Türkiye’nin en büyük üçüncü ticaret ortağı konumuna yükseldi.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşunu Açıkladı

Sonraki Yazı

Latin Amerika’da Türk Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarına Yoğun İlgi

Diğer yazılar