OSB’lerde Yeni Dönem ve Yönetmelik Değişiklikleri

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın Başkanlığı’nda gerçekleşen Kocaeli ve İstanbul Organize Sanayi Bölge Müdürleri Toplantısı’nda Bölge Müdürü Karaaytu tarafından Dilovası OSB’nin kısa bir tanıtımı yapıldı.

Toplantı, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ile ilgili usul ve esasların istişare edilmesinin ardından sona erdi.

Bakanlığın Önemi Artıyor

Sanayi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Av. Başar Zeki Yegin, yönetmelikte yapılan değişikliklerin OSB’lerin kuruluş aşamalarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın rolünü daha da aktif hale getirdiğini belirtti. Yegin, değişiklikle birlikte OSB kuruluşundan işleyiş sürecine kadar hızlı bir geçiş süreci oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. İskân alma süreci tamamlanmamış katılımcıların önüne geçildiğini belirten Yegin, “Artık iskân alamamış katılımcının müteşebbis heyette görev alması engellendi, aynı zamanda iskânın alınma süresi yapı ruhsatı alma tarihinden itibaren 2 yıldan 1 yıla düşürülecek. Bu doğrultuda iskân aşamasını tamamlamamış katılımcının tahsisli parselini satamayacağı veya temlik edemeyeceği hüküm altına alınacak” dedi.

OSB Sayısında Artış Görüldü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB ile organize sanayi bölgelerimizin sayısını 362’ye çıkardık. 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık” dedi.

Bakan Kacır, sosyal medya adresi X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye üretiyor, güçleniyor. Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB ile organize sanayi bölgelerimizin sayısını 362’ye çıkardık. Her yeni Organize Sanayi Bölgesi, üretim kapasitemizi artırıyor, ekonomimize katkı sağlıyor. 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık. Türkiye’nin her bölgesinde istihdam ve yatırım fırsatlarını büyütüyoruz. Sanayimizi daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımızla Türkiye’nin kalkınma yolculuğuna hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2 yeni OSB’ye daha sicil verilerek tüzel kişilik kazandırıldı. Toplam OSB sayısı 362’ye yükseldi. Yeni kurulan 100 hektar büyüklüğündeki Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve 100 hektarlık Gaziantep Nurdağı OSB ile toplamda yaklaşık 120 bin hektarlık alanda kurulu 362 OSB’ye ulaşıldı.

Yeni OSB Uygulama Yönetmeliği değişikliğiyle beraber Türkiye’nin üretim gücü anlamında yıkılmaz kaleleri olan OSB’lerin kuruluş süreçlerinin de ivme kazanması bekleniyor. OSB’lerde parsel tahsisi verilmesinin kolaylaştırılması, sanayiciye kolaylık sağlayan diğer bir uygulama olacak. OSB’lerdeki altyapıların hızlandırılmasıyla üretime katkı sağlanması planlanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılara sağlanan kolaylıkla birlikte ülke ekonomisi için üretim merkezleri olan OSB’ler, üretim gücünü yükselterek ülke ekonomisine katkıda bulunması bekleniyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Beko, Güneş Enerjisinde Dayanıklılığı Garantiliyor

Sonraki Yazı

3D Baskı, Malzeme Yapıştırmada Kullanılıyor

Diğer yazılar