PLASFED, Türk Sanayisi ile İlgili Açıklama Yaptı

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkanı Ömer Karadeniz, Türk sanayicilerinin finansmana erişim konusunda önemli zorluklarla karşılaştığını ifade etti.

Karadeniz, “Sermaye sıkıntısı çeken Türk sanayicisi üretimi sürdürebilmekte güçlük çekiyor. Özellikle plastik sektörü gibi ham maddede dışa bağımlılığı bulunan sektörler, üretim ve istihdamı koruyabilmek için finansal desteğe ihtiyaç duyuyor. Şu anda birçok sanayici, finansmana ulaşamadıkları için üretim yapamaz duruma geldiklerini dile getiriyor” dedi.

Ömer Karadeniz, insanı ve üretimi odağa alan bir toplum bilincinin kuşaktan kuşağa aktarılmasıyla sanayinin güçlenerek yoluna devam edeceğini vurguladı. Türkiye’nin geleceğinin sanayide ve üretimde şekilleneceğini belirten Karadeniz, yatırımcının uzun vadeli planlar yapabilmesi için finansal sürdürülebilirliğin büyük önem taşıdığını ifade etti. Üretmeyi çok iyi bilen bir toplum olduğumuza dikkat çeken Karadeniz, uygun koşullar sağlandığında Türkiye’nin güçlü bir üretim üssü olabileceğini belirtti. Karadeniz, kalkınmanın ancak üretimle mümkün olduğunu ve gelişmişlik seviyesinin artırılmasının tek yolunun üretimden geçtiğini söyledi. Ayrıca “Türkiye şu anda bir petrol ülkesi değil” diyerek, sanayinin ve üretimin önemini bir kez daha vurguladı.

Türk sanayicisinin finansmana erişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Karadeniz, “Sermaye eksikliği çeken Türk sanayicisi, maalesef üretimi sürdürebilmekte zorlanıyor. Özellikle plastik sektörü gibi hammaddede dışa bağımlı olan ve üretim ile istihdamı korumak isteyen sanayilerimiz, finansmana ulaşabilmek için destek bekliyor. Birçok sanayici, finansmana erişim konusunda ciddi zorluklarla karşılaştıklarını ve üretim yapamaz hale geldiklerini dile getiriyor” dedi.

Türk Sanayisi Üretimle Kalkınacak

Ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasının, nitelikli ve katma değerli üretime dayalı bir yaklaşım benimsemekten geçtiğini belirten PLASFED Başkanı, “Ülkemizin koşulları ne olursa olsun, üretimden ve yatırımdan vazgeçmek gibi bir lüksümüz yok. Sınırlı mali kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak üretime ve teknolojiye odaklanmalıyız” dedi.

Karadeniz, üretim ve ihracatta daha fazla katma değer elde edebilmek için inovatif ürünlerin üretilmesini önerdi. Ayrıca kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürmenin yollarının bulunarak katma değerin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Sektörün küresel pazarlarda rekabetçi olabilmesi için Avrupa standartlarına uygun ve çevre dostu üretim yapılmasının önemini vurgulayan Karadeniz, Türk sanayicisinin en büyük gücünün üretim olduğunu ifade etti.

Önceki yazı

Arsan, NEOM için Amerika’da Tesis Kuruyor

Sonraki Yazı

Girişimciler için Yeni Bir Dönem Başlıyor

Diğer yazılar