Sanayi ve Üniversite Kadın Girişimciliği

Sanayi Odası koordinatörlüğünde TOBB Ankara KGK ve Başkent Üniversitesi, kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Bu protokol kapsamında, Ankara genelinde kadın girişimcilerin gelişimine yönelik ortak projeler, etkinlikler ve çeşitli çalışmalar hayata geçirilecek.

Kadın Girişimciliğini Destekleyen Anlamlı İş Birliği

TOBB Ankara KGK Başkanı Hande Öztürk ve Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan tarafından imzalanan protokol, ASO’da düzenlenen törenle duyuruldu. İmza törenine TOBB Ankara KGK Başkan Yardımcısı Gülder Başar, Başkent Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Ankara KGK Üyesi Dr. Ayşegül Ak, Ar-Ge Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Berna Dengiz, ASO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Dinçer ve TOBB Ankara KGK İcra Komitesi Üyeleri katıldı.

Kadınların İş Dünyasındaki Yeri Güçlenmeli

İmza töreninde konuşan TOBB Ankara KGK Başkanı Hande Öztürk, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun kadın girişimciliğini destekleyen ve politikalar geliştiren önemli bir istişari kurul olduğuna dikkat çekti. 2007 yılında kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye genelinde girişimci kadın sayısını artırmaya yönelik projeler yürüttüğünü belirten Öztürk, Ankara’da 378 kadın girişimci üyenin bulunduğunu ve 12 binden fazla kişiye istihdam sağlandığını ifade etti. Ayrıca, 67 ülkeye 500 milyon doları aşan ihracat gerçekleştirildiğini vurgulayan Öztürk, kadınların iş dünyasında daha güçlü bir yer edinmesinin Ankara ve Türkiye için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Üniversite ve Sektör İş Birlikleri Büyük Önem Taşıyor

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan ise üniversite-sanayi iş birliklerinin önemine değindi. Üniversitenin akademik kadrosunda ve yöneticiler seviyesinde yüzde 60’a yakın kadın oranı sağlandığını belirten Eyidoğan, bu başarının tamamen liyakate dayandığını ifade etti. Üniversitenin sadece teorik eğitimle değil, aynı zamanda AR-GE ve toplumsal katkı süreçlerinde de aktif rol aldığını belirten Eyidoğan, “Toplumun gereksinimlerine yanıt verme” stratejik hedefleri doğrultusunda imzalanan bu protokolün büyük bir değer taşıdığını söyledi.

Bu iş birliği ile Ankara’daki kadın girişimciler için yeni fırsatlar yaratılması, bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanması ve kadınların iş dünyasında daha etkin roller üstlenmesi hedefleniyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

İç Pazardaki Durgunluk, Kağıt Sektörünü İhracata Yöneltti

Diğer yazılar