Schneider ve Cisco, Yapay Zeka ile Endüstriyi Değiştirecek

Enerji yönetimi ve dijital dönüşümde lider olan Schneider Electric, küresel teknoloji devi Cisco ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde yenilikçi iş çözümleri geliştirmek üzere stratejik bir anlaşma imzaladı. Bu iş birliği, enerji altyapısı, akıllı binalar, veri merkezleri ve endüstri çözümleri gibi dört ana alanda yoğunlaşacak.

Schneider Electric ve Cisco, uzmanlıklarını birleştirerek EMEA bölgesindeki şirketlere yenilikçi hizmetler sunmak amacıyla bir model geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, teknoloji planlaması, strateji ve yol haritası, bilgi teknolojisi (IT) ve operasyonel teknoloji (OT) entegrasyonu, enerji optimizasyonu gibi alanlarda çözüm odaklı hizmetler sağlanacak. Anlaşma, iki şirketin yapay zeka (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerini entegre ederek, endüstrilerin dijital dönüşümüne öncülük etme kararlılığını ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını ortaya koyuyor.

Cisco Müşteri Deneyimi (CX) EMEA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Adele Trombetta, bu iş birliği hakkında şunları söyledi: “Müşterilerimiz, daha düşük karbonlu bir gelecek için yoğun talep gösteriyor ve sürdürülebilirliği stratejilerinde önceliklendiriyor. Yapay zeka, makine öğrenimi, otomasyon ve telemetri verilerine yatırım yaparak müşterilerimizin sürdürülebilirlik girişimlerini hızlandırmaya ve ölçmeye yardımcı olmayı hedefliyoruz. Schneider Electric ile bu stratejik ortaklık, Cisco’nun müşterilerimizin kullanıcı deneyimini yeniden tanımlayacak, maliyet optimizasyonunu artıracak ve güvenliği geliştirecek teknolojilerle işletmeleri güçlendirme yolculuğunda önemli bir adımdır. IT-OT yakınsamasında yeni standartlar belirleyerek, sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayan dijital çözümler sunmaya kararlıyız.”

Schneider Electric Güvenli Güç Bölümü Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma ise, “Cisco ile bu stratejik iş birliği, müşterilerimizin kritik iş ihtiyaçlarını karşılarken, inovasyon döngüsünü sürdürme ve dijital dönüşümde en güçlü çözüm ortağı olma kararlılığımızın bir kanıtıdır. Schneider Electric ve Cisco’nun ortak uzmanlığıyla sadece dijital dönüşümü sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda müşterilerimizin sürdürülebilirlik ve karbonsuzlaştırma hedeflerini de destekleyeceğiz,” dedi.

Schneider Electric’in yayımladığı ‘AI Disruption: Challenges and Guidance for DC Design’ adlı rapora göre, yapay zekanın hızla yayılması, veri merkezlerinin tasarımını ve işleyişini önemli ölçüde değiştiriyor. Raporda, yapay zekanın 2028 yılına kadar toplam veri merkezi enerji tüketiminin %15 ila %20’sinden sorumlu olacağı öngörülüyor.

Teknoloji odaklı mega trendler, sektörlerin gereksinimlerini hızla değiştirirken, Cisco ve Schneider Electric’in iş birliği, geleceğin müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı çözümler sunmayı amaçlıyor. Anlaşmanın Dubai’de düzenlenen 2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’ndaki (COP28) Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde imzalanması ise stratejik ortaklığın hedeflerini güçlendiriyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Mitsubishi Electric CNC Refurbishment Center Faaliyete Geçti

Sonraki Yazı

Endüstriyel Otomasyon Electronica 2024’te Neler Bekleniyor?

Diğer yazılar