Starbucks’tan Biyoplastik Astarlı Karton Bardak

Starbucks, ABD’deki seçilmiş şubelerinde biyoplastik astarlı, kompostlanabilir soğuk içecek bardaklarını test etmeye başlıyor. Bu yeni girişim, kalıplanmış fiber kapaklara sahip çift duvarlı karton bardakları kapsayacak.

Finlandiya merkezli sürdürülebilir ambalaj çözümleri sunan Huhtamaki, geri dönüştürülmüş tüketici sonrası fiberleri ürünlerine dahil ettiğini açıkladı. Bu fiberler, eski gazeteler ve diğer materyallerden elde ediliyor. Pilot uygulama, Starbucks’ın Kaliforniya’daki 21 ve Minnesota’daki 3 şubesinde gerçekleştirilecek. Bu eyaletler, Üretici Sorumluluğunun Genişletilmesi (EPR) ile ilgili yasaları aktif olarak uygulanıyor. Deneme süreci, yerel yasal düzenlemelere uygun olarak genişletilebilir.

Starbucks, 2030 yılına kadar ambalajların yüzde 100 geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompostlanabilir olmasını, yüzde 50’sinin geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmasını ve ambalaj üretiminde fosil yakıt türevli bakir malzeme kullanımını yüzde 50 azaltmayı hedefliyor. Bu hedeflere ulaşmak amacıyla Kaliforniya ve Minnesota’daki seçilmiş şubelerde gerçekleştirilecek pilot uygulama ile yenilikçi kompostlanabilir bardaklar test edilecek.

Starbucks’ın kompostlanabilir bardaklarla ilgili denemesi, Kaliforniya’nın Petaluma şehrinde yeniden kullanılabilir bardakları varsayılan paketleme seçeneği olarak sunmaya başladığı yeni bir girişimle eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bu, şirketin daha sürdürülebilir kahve bardakları üretme yolunda attığı adımların bir parçası olarak görülüyor. Starbucks, çevresel etkilerini azaltma ve 2030 sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusundaki taahhüdünü bu tür yenilikçi uygulamalarla pekiştiriyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Makine Sektörüne İki Yeni Avrupalı Marka Katıldı

Diğer yazılar