Talaşlı İmalat Eğitimi Türkiye’de!

Talaşlı imalat takımları ve imalat çözümleri konusunda dünya çapında tanınan bir uzman olan Sandvik Coromant, Türkiye’de online talaşlı imalat kursları serisini başlatıyor.

Bu e-eğitim programı, üreticilere anlık ve sanal talaşlı imalat bilgisi sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Sandvik Coromant, beceri açığının doldurulması ve şirket bünyesindeki ekiplerin yetkinliklerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Dünya Ekonomik Forumu, 2030 yılına kadar dünya genelinde yedi milyondan fazla vasıflı imalat çalışanı açığı yaşanacağını öngörüyor. Bu öngörüye karşılık, ileri görüşlü üreticiler çalışanlarına ilave beceriler kazandırarak bu açığın üstesinden gelmeye çalışıyor. Ancak, gerekli kaynaklara sahip olmak her zaman mümkün olamıyor.

Bu noktada Sandvik Coromant, talaşlı imalat bilgilerini geliştirmek isteyenlere destek vermek amacıyla modül tabanlı bir e-eğitim kursu sunuyor. Eğitim, kullanıcıların başlangıçta talaşlı imalata ilişkin bilgilerini değerlendirmek üzere bir yetkinlik anketi ile başlıyor ve katılımcılar diledikleri zaman modülleri tamamlayabiliyor.

Eğitim programı, uygun kesici takımın eşlenmesinden delik delme, frezeleme, tornalama, kesme ve kanal açma gibi işlemlerine dair detaylı oturumları içeriyor. Ayrıca, işleme ekonomisine ve ISO kalite standartlarına odaklanan bir sonuç modülü de bulunuyor. Eğitim sonunda katılımcılar, 50 soruluk bir final sınavına girerek başarılı oldukları takdirde bir tamamlama sertifikası alabiliyorlar.

Sandvik Coromant Türkiye Genel Müdürü Beysim Çetin, “Sandvik Coromant olarak ürünlerimizden çok daha fazlasını sunmayı hedefliyoruz. Başarı tek başına elde edilemez. Üreticilerin birlikte çalışması ve bilgi birikimine sahip liderlerin bilgeliğine ve uzmanlığına güvenmeleri önemli; ancak şirket içinde böyle kişiler bulunmayabilir. e-eğitim platformumuz, üreticilerin becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor ve sektörün büyümesine katkı sağlıyor. Bu eğitimi Türkiye’de kullanıma sunarak yerel üreticilerin uzmanlıklarını geliştirmelerine ve kendilerini daha güçlü bir geleceğe hazırlamalarına yardımcı olabiliriz” diyerek konunun önemini vurguladı.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Şişecam’dan Plant of the Future Platformu

Sonraki Yazı

Schneider Electric, Yeni Endüstriyel Robotunu Tanıttı

Diğer yazılar