Taşlama Makinesinden En İyi Şekilde Faydalanmak için 10 İpucu

Taşlama makineleri, endüstriler için önem arz eden makinelerden biridir. Bu makinelerden daha iyi bir şekilde faydalanmanın yolları mevcuttur. Bu ipuçlarını takip etmek, taşlama makinelerinin daha iyi takımlar üretmesine, verimliliği artırmasına, arızaları azaltmasına ve makine ömrünü uzatmasına yardımcı olabilir.

  • Her şeyi temiz ve düzenli tutun: Temiz ve yapılandırılmış bir işyeri, ekipmanın her zaman ulaşılabilir ve hazır olmasını sağlar. Ayrıca eşyalar kaybolmadığı veya yanlış yere yerleştirilmediği için zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Düzenli bir çalışma alanı aynı zamanda ziyaretçiler için daha iyi görünür. Bir kişinin bir şirketle olan her etkileşimi, bir marka oluşturma şansıdır.
  • Ortam ve soğutucu sıcaklıklarını sıkı bir şekilde koruyun: Doğru takımlar üretirken ortam ve soğutma sıvısı sıcaklığının dengede ve birbirlerine bir derece yakın olması kritik öneme sahiptir. 
  • Mümkün olan en iyi soğutma sistemini kullanın: Pek çok şirket iyi soğutma sistemlerinin değerini görmüyor ve bunlara yeterince para harcamıyor. Temiz, filtrelenmiş soğutma sıvısı taşlama performansını artırır ve makinenin yeni gibi görünmesini sağlar. İyi bir filtreleme sistemi aynı zamanda makinenin uzun ömürlü olmasını sağlayabilir ve yatırım getirisini en üst düzeye çıkarabilir.
  • Ekipmanları dikkatli bir şekilde kullanın ve saklayın: Pens adaptörleri ve taşlama taşları gibi öğeler pahalı olabilir ve kaliteli takımların üretilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle bunların dikkatle saklanması ve taşınması gerekir. Uygun depolama yalnızca bu değerli öğeleri korumakla kalmaz, aynı zamanda envanterin görünür ve yönetilebilir olmasını da sağlar.
  • Taşlama disklerini düzenli olarak düzeltin ve bakımını yapın: Taşlama taşlarının sık sık işlenmesi ve iyileştirilmesi verimliliği artıracaktır. Böylece tekerlekler daha iyi performans gösterir ve aletlerin yüzey kalitesini iyileştirir. Aşınmış tekerlekler aynı zamanda makine milinin daha fazla çalışmasına neden olarak gereksiz strese maruz kalmasına neden olur. 
  • Pensleri temiz ve iyi durumda tutun: Birçok taşlama atölyesi, uç kısmında taşlama işaretleri bulunan ve pens içinde kir bulunan pensler kullanıyor. Bazen işletmeler, penslere çok uzun süre bağlı kalıyor. Pensler, sarf malzemesi olarak kabul edilmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidirler.
  • Yüksek kaliteli işlenmemiş parçaları ve pense doğru kesici uç derinliğini kullanın: Eğer işletmeler, kaliteli bir alet üretmek istiyorsa kaliteli bir ham parçayla başlamalılar. Ayrıca pense maksimum miktarda takım koymaları gerekir. 
  • Makine kılavuzunu okuyun: İşletmeler, yeni veya alışılmadık makineler satın aldığında çalışanlar kılavuzu ve beraberinde gelen belgeleri okumalıdır. Kullanıcılar bu materyalleri okuyarak çok şey öğrenebilirler. Bu adım aynı zamanda zamandan tasarruf etmenizi sağlar ve ileride pahalı hatalardan kaçınmanıza yardımcı olur. Ayrıca birçok takım tezgahı üreticisi, müşterilerin ekipmanı nasıl kullanacaklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için videolar sağlar.
  • Tavsiye edilen bakım programını takip edin: Makineyi temizlemek ve üreticinin öngördüğü bakım görevlerini gerçekleştirmek için zaman ayırın. Her teknoloji gibi önleyici bakımı gerçekleştirmek için zaman ayırmak uzun vadede karşılığını verecektir. Önleyici bakım daha iyi yönetilir ve şirket üzerinde plansız arıza bakımına göre daha az etkiye sahiptir.
  • Makineye gelen hava beslemesinin ve elektrik gücünün üreticinin tavsiyelerine uygun olduğundan emin olun: Makinenin hava kalitesi ve elektrik beslemesi için üreticinin yönergelerini izleyin. Kurulum sırasında birkaç basit kurala uymak, maliyetli makine arızalarını önleyebilir. 
Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

34. BI-MU Fuarı, Katılımcıları Bekliyor

Sonraki Yazı

Kraft Heinz ve Plastipak: Geleceğin Ambalajı Bugün

Diğer yazılar