TFI TAB Gıda Yatırımları’ndan İlk Sürdürülebilirlik Raporu

TFI TAB Gıda Yatırımları, 2023 yılına ait ilk sürdürülebilirlik raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada; yayımlanan “TFI Sürdürülebilirlik Raporu 2023” ile şirketin sürdürülebilirlik stratejileri, yaratılan değer ve elde edilen performansın detaylı bir şekilde ele alındığı vurgulandı. Raporda TFI TAB Gıda Yatırımları’nın sürdürülebilirlik alanında attığı adımlar ve bu doğrultuda kaydettiği ilerlemeler de yer aldı.

Raporda sürdürülebilir yönetişim yaklaşımı kapsamında yapılan projeler ve hedefler, GRI (Global Reporting Initiative) uluslararası sürdürülebilirlik raporlama standartlarına göre hazırlandı. “Gıda”, “Gezegen” ve “İnsan” başlıkları altında toplanan rapor, şirketin bu konulardaki performansını detaylandırıyor.

Dünyanın en büyük hızlı servis restoran işletmecilerinden biri olma konumunu koruyan TFI TAB Gıda Yatırımları, dikey entegre yapısıyla ve Türkiye’de kurulu üretim tesisleriyle hem finansal hem operasyonel büyümesini sürdürüyor. Grup bünyesindeki ekosistem şirketleriyle de bu büyümeye katkı sağlamaya devam ediyor.

Sürdürülebilirlik Çalışmaları Devam Ediyor

TFI TAB Gıda Yatırımları, restoranlarında ve paket servis hizmetlerinde sunduğu ürünlerin tedarikini kendi ekosistem şirketlerinden sağlarken, tüm süreçlerinde uçtan uca gıda güvenliği ve yüksek marka kalitesini koruyor. Şirket, karbon ayak izi hesaplamasından atık yönetimine, enerji verimliliği projelerinden sürdürülebilir tarım uygulamalarına kadar çevresel etkilerini en aza indirmek için iş süreçlerine bu çalışmaları entegre ediyor.

2022 ve 2023 yıllarına ait kapsam 1, 2 ve 3 sera gazı emisyonları, grup şirketleri bazında hesaplanırken, TAB Gıda ve Atakey şirketleri, sera gazı emisyon raporlarını bağımsız bir kuruluş tarafından doğrulattı. Ayrıca her iki şirket de yenilenebilir enerji sertifikaları temin ederek elektrik tüketiminden kaynaklanan sera gazı etkilerini azaltmayı başardı.

TFI TAB Gıda Yatırımları’nın grup şirketlerinden Atakey, tohumluk patates tarımında sürdürülebilirlik prensiplerini benimseyerek tarım faaliyetlerini dönüştürdü ve FSA Sürdürülebilir Tarım Yönetim Sistemi’ni “Gold” uyum seviyesinde hayata geçirdi. Enerji verimliliği yönetmeliğine tabi olan Ekur Et Entegre ve Atakey Patates Gıda ise enerji verimliliği çalışmalarını hızlandırarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni kurdu.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda sürdürülebilir gıda sistemini geliştiren TFI TAB Gıda Yatırımları, sadece çevresel adımlarla sınırlı kalmayıp, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” kapsamında da önemli çalışmalar yürütüyor. Tüketicilere gıda güvenliğinden ödün vermeden, kaynağı belirli ve güvenilir ürünler sunan şirket, “Ne Yediğini Bil” platformu aracılığıyla ürünlerin kaynağından sertifikalarına kadar tüm detayları şeffaf bir şekilde paylaşarak tüketicileri bilgilendiriyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Toyota’da 3D Baskı ve Karbon Fiber Devrimi!

Sonraki Yazı

Beko, Ortadoğu’daki İlk Üretim Tesisini Mısır’da Açtı

Diğer yazılar