Türk Plastik Sektöründe Yeşil ve Geri Dönüşüm Hedefleri

Türkiye, plastik sektöründe yeşil dönüşüm adımları atarak Avrupa’nın plastik atık geri dönüşüm merkezi olmayı hedefliyor.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, bu sürece ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin, tek kullanımlık plastik ambalajlarda Avrupa’nın en büyük ikinci üreticisi olduğunu belirten Eroğlu, depozito sistemi ve geri dönüştürülmüş ürün kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eroğlu, Türkiye’nin atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini hızla hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Sanayinin alternatif ürünlere geçişi için en az 10 yıla ve 9 milyar dolar yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirten Eroğlu, AB’nin Türkiye’ye destek olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin geri dönüşüm potansiyelini artırarak sektörün merkezi olmayı amaçladığını belirtti.

Tek kullanımlık plastik üretiminin yıllık 4,4 milyar dolar, ihracatının ise 3 milyar dolar civarında olduğunu söyleyen Eroğlu, 2024’te ihracatın artmasını ve sektörün çift haneli büyümesini hedeflediklerini belirtti. Sektör, yaklaşık 35 bin kişiye istihdam sağlıyor ve toplamda 400 bin kişiye iş imkanı sunuyor.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB için Geri Sayım Başladı

Sonraki Yazı

34. BI-MU Fuarı, Katılımcıları Bekliyor

Diğer yazılar