Yeni Kağıt Makinesiyle Enerji Tüketimi Azaldı

Europap Tezol Kağıt Makinesiyle dört kâğıt (bobin) üretim tesisinde yıllık yaklaşık 133.000 ton üretim kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Son kağıt makinesi yatırımıyla enerji tüketimini minimum seviyeye indirmek için en ileri kurutma otomasyon teknolojilerini tercih eden şirket, İzmir Torbalı ve Mersin Tarsus OSB’deki tesislerinde verimliliği artırmayı hedefliyor.

Europap Tezol Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersin Tezol, İzmir fabrikasında kurulu doğalgaz kojen santrali ile hem kullanılan elektriğin önemli bir kısmını hem de doğalgaz kullanarak üretilen kurutma enerjisinin bir kısmını karşıladıklarını belirtti. Enerjisini Üreten Fabrikalar Dergisi’ne konuşan Tezol, öz tüketime yönelik olarak solar ve rüzgar enerjilerine yatırım planları yaptıklarını, her iki fabrikanın çatılarını güneş enerjisi panelleri ile donattıklarını ve ayrıca arazi GES-RES kurulumları için fizibilite çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu yatırımlar, Europap Tezol Kağıt’ın sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konusundaki kararlılığını göstermektedir. Şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla çevresel etkisini azaltmayı ve enerji maliyetlerini düşürmeyi amaçlamaktadır.

Bu Yazıyı paylaş
Shareable URL
Önceki yazı

Orman Ürünlerinde Elektronik Takip Sistemi

Sonraki Yazı

Ağaç İşlemenin Öncü Fuarı WoodTech, Profesyonellerle Buluşacak

Diğer yazılar